Search
Cumulus rf/ry hallitus tiedottaa

Lentokausi on saatu alkuun ja poikkeusajan toimintaohjeita on paikalla olleiden mukaan noudatettu. Hallitus piti torstaina kokouksen ja totesi että toimintaa voidaan tällä menettelyllä jatkaa.

Kokouksessa päätettiin että opettajien kanssa ei kaksipaikkaisilla vieläkään lennetä.

Toisaalta päätettiin että ne viime kesänä aktiivisesti lentäneet, suhteellisen kokeneet pilotit, joiden lupakirjan asettamat vaatimukset eivät vielä kertauslentoa edellytä, voivat opettajan harkinnalla, perusteellisella briefingillä, tutulla ja helpolla koneella ja hyvällä kelillä lentää kevään ensi lentonsa yksipaikkaisella. Vaikka sitä kahtasataa tuntia ei olisikaan vielä kasassa. Menettely on samanlainen kuin yksipaikkaisten tyyppilennoilla.

Jos siis olet lentänyt viime kesänä päällikkönä runsaasti, ja lentämään lähteminen ilman opettajaa ei pelota liikaa, ota yhteyttä lennonopettajaan, vaikka sellaiseen jolla ehkä on ennalta jonkinlainen käsitys lentokokemuksestasi. Opettaja päättää uskaltaako katsella ekaa starttiasi maassa, tekee huolellisen maabriefingin, ja ekan startin & laskun jälkeen muodostaa johtopäätöksen jatkosta.

Toki nettitentit (linkit alla) täytyy olla tehtynä, ja toimintamaksu maksettuna. Ilolla havaitsimme että melkein kaikki ovat ne jo maksaneetkin eikä akuutti kassakriisi uhkaa!

Lisää koneita otetaan vakuutuksiin seuraavasti:

* 80 ja DT toukokuun alusta

* Junior heti kun sille tulee tarvetta (päivän varoitusajalla), jos esim.

se on jollekulle se tutuin ja turvallisin aloituskone

ASKit jätetään odottamaan koulutustoiminnan aloitusta.

Kertauksena toimintaohjeet:

https://cumulusry.fi/cumulus-hallituksen-tiedote-covid-19-liittyen/

Kannattaa tutustua myös purjelentotoimikunnan ohjeisiin:

https://www.ilmailuliitto.fi/ilmailuliitto/ohjeita-koronaviruksen-vuoksi-2/purjelentotoiminta-sars%e2%80%90cov%e2%80%902-%e2%80%90epidemian-aikana/

Sekä tietysti THL:n yleisiin ohjeisiin, jotka pätevät mainiosti kentän laidallakin (päivitetty 7.4.2020):

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Kentän kunto

—————-

Tänä viikonloppuna kenttää tasoittelee isohko jyrä. Tämän jäljiltä asfaltin reunojen ja muiden pintojen pitäisi olla paremmassa kunnossa.

Ennen lentämistä kannattaa käydä jalkaisin tutustumassa tilanteeseen ja miettiä laskupaikkoja sekä vaihtoehtoisia laskupaikkoja mikäli kiitotiellä onkin muuta liikennettä.

Pidetään koneet kunnossa!

Kauden aloittamisen edellytykset

————————————

Ennen kevään ensimmäistä lentoa yhdistyksen ilma-aluksilla kuuluu kunkin

lentäjän:

– suorittaa hyväksytysti kertauskoe netissä:

   https://cumulusry.fi/kertauskoe/

– suorittaa hyväksytysti SMS-koe netissä:

   Oppimateriaali: https://cumulusry.fi/sms-opetusmateriaali/

   Koe: https://cumulusry.fi/koe-cumulus-sms/

– maksaa ns. kalustomaksu, jonka laskut onkin jo aiemmin lähetetty.

Kalustomaksua ryhdytään kutsumaan jatkossa toimintamaksuksi, koska sillä maksetaan kaluston kulujen lisäksi myös kerhon toiminnan kaikki muut kulut, joita pienehkö jäsenmaksu ei mitenkään yksinään kata: viranomaismaksut, vakuutukset, sähköt, maanvuokrat ja muut vastaavat.

Hallituksen puolesta,

   – Hessu

Lahjakorttitilaus

Aloita maksamalla Cumuluksen tillille FI7710145000175555 haluamasi lahjakortin hinta. Liitä kuvakaappaus kuitista tänne

Lataa kuitti maksusta tänne