Search

Elämäsi purjelentäjänä alkaa Nummelassa

Cumulus kouluttajana

Purjelennon peruskouluttajana Cumulus on maan suurimpia kouluttaessaan vuosittain toistakymmentä oppilasta.

Koulutuskalustona on kaksi ASK-21 -koulukonetta. ASK-21 on Saksassa valmistettu kaksipaikkainen lujitemuovikone, joka ominaisuuksiltaan sopii erinoimaisesti purjelennon perus- ja jatkokoulutukseen.

Peruskurssillamme hankit riittävät tiedot ja taidot purjelentokoneella lentämiseen. Nouset uuteen elementtiin, ilmaan, joka tarjoaa taatusti uusia elämyksiä. Pääset uuden monipuolisen ja haastavan harrastuksen pariin. 

Opettajien ja vierailevien asiantuntijoiden opastuksella perehdyt moneen lentämiseen liittyvään oppiaineeseen alkaen aerodynamiikasta ja päätyen meteorologian salaisuuksiin.

Purjelennon peruskurssin tähtäimenä on purjelentäjän lupakirjan saaminen.

Tutustumiskurssilla pääset kokeilemaan purjelentoa ja käydään lyhyesti läpi purjelentoon liittyviä asioita.

Peruskurssi on kahden viikon mittainen leirikurssi. Kurssin suorittaminen edellyttää läsnäoloa koko kurssin ajan. Mikäli tarvitset vapaata kurssilta, keskustele siitä kurssin opettajan kanssa. Suuri määrä poissaoloja haittaa etenemistä niin, että aikataulussa ei yleensä pysytä. Suosittelemmekin, että oppilas varaa kurssin ajan kokonaan purjelennolle.

Tahdon Takaisin Taivaalle (TTT) – kurssi on tarkoitettu purjelentäjälle, jolla on taukoa purjelennosta. Tähtäimenä on lupakirjan uusiminen ja riittävän rutiinin palauttaminen, jotta lentäminen olisi turvallista.

Purjelentäjän peruskurssi moottorilentäjille on tarkoitettu niille joilla on voimassaoleva UPL. LAPL, PPL. Kurssiaikataulu sovittava etukäteen koulutuspäällikön kanssa.

Purjelentäminen

Parasta purjelennossa on tietenkin itse lentäminen. Näkymät ovat 2 km:n korkeudesta, hiljaisuuden keskeltä, huikeat. Alas jäävät järvet, pellot ja metsät. Ylhäällä ovat pilvien huiput ja sininen taivas.

Toiseksi parasta purjelennossa ovat muut purjelentäjät. Lentäessä olet yksin, mutta kentällä on aina muita lentäjiä, joiden kanssa illat jatkuvat joskus aamun sarastukseen saakka.

Lahjakorttitilaus

Aloita maksamalla Cumuluksen tillille FI7710145000175555 haluamasi lahjakortin hinta. Liitä kuvakaappaus kuitista tänne

Lataa kuitti maksusta tänne