Search

Cumulus eSport

Hyvä kerholainen

kerhomme uudeksi toimintamuodoksi tulee eSport, joka tunnetaan myös virtuaalipurjelentona. Tässä lajissa lennetään Condor 2 PC-simulaattorilla kilpaa kansainvälisissä sekä kansallisissa kilpailuissa tai omalla kerhoporukalla yhteismatkalentoja lajiharjoittelun merkeissä. Laji on myös otettu FAI:n toiminnan piiriin kts. linkki alhaalla.

https://www.virtualgliding.fai.org/

Varsinainen toiminta alkaa syksyllä 2022 lentokauden päätyttyä, mutta jo tänä keväänä on muutamia tapahtumia asiaan liittyen.

CONDOR 2 & XCSOAR perusteet I – asentaminen ja käyttöönotto

Tapahtuma järjestetään etäkoulutuksena tiistaina 15.3. klo 18.30-20.30. Tapahtumassa on tarkoitus auttaa osallistujien tarpeen mukaan Condor 2 simulaattorin asennuksessa ja käyttöönotossa sekä integroida XCSOAR  Condor 2 -simulaattoriin.

Osallistujia auttamassa Mika Koski ja Jonas Stjernberg.

Tavoitteet

Tapahtuman jälkeen osallistujilla on tietokoneellaan simulaattoriympäristö, jolla voi harrastaa virtuaalipurjelentoa SEKÄ kehittää turvallisesti XCSOARin käyttötaitoja ennen lentokauden alkua. XCSOAR helpottaa huomattavasti purjelentämistä niin paikallis- kuin matkalennoilla, mutta sen käyttö pitää lentoturvallisuuden vuoksi ehdottomasti opetella “maassa” ennen käyttöä ilmassa. Condor 2 -simulaattorin on tähän erinomainen väline.

Välineet

Tapahtumaan osallistuvat tarvitsevat

  • PC tietokoneen, johon ohjelmat voi asentaa. Condor 2 pyörii melko vaatimattomissakin laitteissa. Ei tarvitse olla tehokone tai peliläppäri.
  • Internettiin kytketyn Android -laitteen (puhelin tai tabletti), johon voi asentaa XCSOAR -ohjelman
  • Condor 2 -ohjelmistolisenssin. Tavallinen 49,99 € versio riittää, mutta Pro versio kannattaa ostaa, jos tähtäimessä on vakavampi harrastus. Pro -versiossa on mukana kaikki tähän asti julkaistut koneet. Perusversiossa vain yksi kone per kilpailuluokka (muut koneet ostettava yksittäin).
  • Joystick
  • Kuulokkeet yms. verkkokoulutuksessa tarvittavat välineet.

Ilmoittaudu (13.3.2022 mennessä)

Lahjakorttitilaus

Aloita maksamalla Cumuluksen tillille FI7710145000175555 haluamasi lahjakortin hinta. Liitä kuvakaappaus kuitista tänne

Lataa kuitti maksusta tänne