Koulutuksista ja kursseista

Koulutusuutiset

Suunnitelemme seuraava kautta, kohta tulossa tietoa tulevasta kaudesta.

Purjelennon peruskurssille voivat osallistua lähes kaikki

Peruskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole aiemmin minkäänlaista lentolupakirjaa. Kurssille pääset jo 14-vuotiaana, mutta lupakirjan saat vasta 16-vuotiaana. Suoritettuasi kurssin 15-vuotiaana voit lentää opettajan valvonnassa yksinlentoja kunnes saat oman lupakirjan.

Kurssille pääsyvaatimuksena on hyvä suomen kielen taito. 
Purjelentäjäksi haluavan terveydelle ei ole erityisvaatimuksia, normaali terveys riittää, silmälasit eivät ole este. Ilmailulääkärin tarkastuksen läpäistyäsi saat lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen eli ns. ”medikaalin”.

Kurssivaihtoehdot

Oppilas voi osallistua teoriakoulutuksen jälkeen kahden viikon mittaiselle leirimuotoiselle peruskurssille. Kurssin suorittaminen edellyttää läsnäoloa koko kurssin ajan. Mikäli tarvitset vapaata kurssilta, keskustele siitä kurssin opettajan kanssa. Suuri määrä poissaoloja haittaa etenemistä niin, että aikataulussa ei yleensä pysytä. Suosittelemmekin, että oppilas varaa kurssin ajan kokonaan purjelennolle.

Moottorikonepiloteille voidaan järjestää oma kurssi (iltakurssityyppinen), jossa otetaan huomioon lupakirjan tuomat helpotukset
.

Esittely- ja tutustumiskurssi

Tutustumiskurssi

Cumuluksen päiväkursseilla voi tutustua purjelentoon rennolla ja hauskalla tavalla. Kurssille osallistuvan vähimmäisikä on 12 vuotta, vähimmäispaino 55kg, maksimipaino 110kg ja -pituus 195cm

Tutustumiskurssin ohjelma pitää sisällään johdannon purjelentoon helppotajuisen teoriaosuuden avulla ja kaksi lentoa Cumuluksen koulukoneilla opettajien kanssa.

Tutustumiskurssejä järjestetään kysynnän mukaan, joten ota yhteyttä Cumulukseen. Jos haluaisit osallistua kurssille jonain muuna ajankohtana. Kurssille voi ilmoittautua ilmoittautumislomakkeen kautta ja lisätietoja saa myös sähköpostitse.
SUOSITTU

Esittelylento

Esittelylento on vaivaton ja nopea tapa päästä tutustumaan purjelentämiseen. Pääset oppilaana mukaan kokeneen opettajan kanssa ja pääset kokeilemaan miltä purjelentokoneen ohjaaminen ja lentäminen tuntuu.

Esittelylennosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä alla olevan tiedustele napin tai ilmoittautumislomakkeen kautta sekä sähköpostilla.
KOKEILE!

Muuntokurssi

Kurssin tarkoituksena on purjelentolupakirjan suorittaminen henkilöille, joilla on moottorilentäjän lupakirja tai muu voimassa oleva lupakirja.
Kurssi sisältää 8 tuntia teoriaa. Oppiaineina ovat ohjausoppi, purjekonerakenteet, määräykset, purjekoneen käyttö ja hoito sekä sääoppi. Teoria-aineista järjestetään loppukoe.
Lento-osa käsittää 15 lentoa kaksipaikkaisella koulukonella. Mikäli oppilas edistyy normaalista, suorittaa oppilas näistä ainakin kaksi yksinlentona.
Ota yhteyttä

Lahjakortti

Cumulus tarjoaa mahdollisuuden ostaa myös lahjakortin jolla voit antaa elämyksen liikkua hiljaisin siivin kolmannessa ulottuvuudessa. Tämä on lahja joka muistetaan pitkään.

Paina alhaalla olevaa nappia niin saat lisää tietoa miten tilata tämä unohtumaton elämys ystävällesi.

Tilaa!

Hinnasto

Tilinumero: FI7710145000175555

KurssiHinta
Purjelennon peruskurssi,2750 €
Purjelennon peruskurssi, teoriakurssin suorittaneelle
(teoriakurssista alle 2 v)
2500 €
Teoriakurssi muunto-oppilaille (minimi 4 henkeä)150 €
Peruskurssin teoriakurssi (minimi 4 henkeä) 250 €
Purjelennon esittelykurssi (1 lento, 500m hinaus)100 €
Purjelennon esittely- ja tutustumiskurssi (2 lentoa)200 €
Purjelennon esittelykurssi (1 lento, 1000m hinaus)200 €

Ilmoittaudu kurssille tästä