Search

Cumulus ry/rf hallitus tiedottaa 6.1.2021
* Syyskokouksen päätökset * Tekijöille tekemistä * Halli- ja lentokonekuulumiset * Ceilometri otettu käyttöön sääasemalla * Sähköstä säästetään
Syyskokouksen päätökset ja kuulumiset ——————————————————–
Syyskokous pidettiin etäkokouksena 12.12.2020. Läsnä oli 25 jäsentä. Etäkokous onnistui hyvin ja tekniikka toimi useimmilla osanottajilla mainiosti.
Toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaisena. Jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan (varsinainen jäsen 50€, perhejäsen 18€, kannatusjäsen 30€).
Hallitukselle päätettiin antaa konehankinnan rahoittamiseksi lainanottovaltuus maksimissaan 60000€ lainalle.
Puheenjohtajaksi vuodelle 2021 valittiin Tapio Tourula. Hallitukseen valittiin Tom Arppe, Tapani Aimola, Juha Nissi, Nuutti Kankare, Johannes Kankare, Markku Roschier, Pekka Mustakallio, Heikki Hannikainen ja Risto Manninen.
Valittiin varsinaiseksi tilintarkastajaksi KHT Timo Helle ja varatilintarkastajaksi KHT Nicolina Mickelsson Helle Partners Oy:stä.
Tekijöille tekemistä ———————————-
Kiinnostaako kirjanpito? Laskutus ja perintätoimi? Laskujen maksaminen toisten rahoilla?
Hallitus etsii kerholle uusia innokkaita tekijöitä rahastonhoitoon ja laskutukseen. Tehtäviin on saatavilla perehdytystä, ja niitä on myös mahdollisuus jakaa useamman tekijän kesken esimerkiksi niin, että joku ottaa vastuulleen pelkän laskutuksen ja perinnän (hienovaraiset sähköpostit, varovaiset muistutukset, lempeät kirjatut kirjeet, pesäpallomaila). Rahastonhoitajan tehtävistä on maksettu jopa rahallista korvausta, sillä sen on koettu olevan hieman kauempana lentämisen riemuista.
Näitä tehtäviä on viime aikoina erinomaisen ansiokkaasti tehnyt Marja Mielonen, joka kuitenkin on ilmaissut tahtonsa keskittyä enemmän muihin puuhiin. Hallitus haluaa kiittää Marjaa urakasta, joka erityisesti kerhojen yhdistyessä on ollut melkoinen.
Lisäksi tarvitsisimme toimihenkilön, joka ottaisi vastuulleen koulutus- ja tutustumislentoasioissa meitä lähestyneiden ihmisten kanssa kommunikoinnin, yhteydenpidon kirjaamisen ja kunkin ohjaamisen joko sopivaan koulutukseen tai tutustumislennolle. Tehtävä vaatii jonkin verran puhelimessa rupattelua, asiakaspalveluhenkisyyttä ja pientä myyntitykitystäkin.
Jos tehtävät kiinnostavat, ota reippaasti yhteyttä puheenjohtajaan!
Halli- ja lentokonekuulumisia ——————————————
Cumulus-halli on saatu käyttöön 28.11.2020 ja on jo täyteen vuokrattu. Halliyhtiö voinee maksaa osakkeenomistajille osinkoa pienessä mittakaavassa jo vuodesta 2021 alkaen.
Kerho on myynyt myytävänä olleet koneet ja saanut myyntitulot tililleen.
Ostopuolella sopivia konekandidaatteja liikkuu ja tarjouksiakin on esitetty, mutta kauppaa ei ole vielä syntynyt. Jokin kone on saatavilla vasta loppukesäksi ja toinen ei ehkä ole ihan varmasti kaupan, vaikka myynti-ilmoitus on julkaistu. Kolmas on hieman liian kallis. Metsästys ja neuvottelut jatkuvat!
ASW on palannut pajalta ja kerhotyönä tehtävä hiontaprojekti on alkanut huoltohallissa.
Sääasemalla ceilometri —————————————
Sääaseman aidan betonivaluprojekti valmistui juuri vuoden parhaimpien betonivalusäiden saapuessa joulun alla. Tämän jälkeen pääsi oman tolppansa nokkaan myös pilviä laserilla tutkaileva ceilometri. ATIS osaa nyt kertoa myös pilvitiedot.
atis.efnu.fi/
Edellisen 10 minuutin tuulet näytetään uudella tuuliruusu-mallisella näytöllä, jossa punaisten 10 asteen sektorien pituus kertoo ko. suunnasta mitatun tuulen voimakkuuden, sektorin jatkeena näkyvä punainen viiva ko. suunnasta tulleen voimakkaimman puuskan, ja värisävy kuinka suuren osan ajasta ko. suunnasta on tuullut. Vallitsevat tuulensuunnat ovat tummimmalla punaisella. Alle on harmaalla piirretty kentän kiitoteiden suunnat (22-04, 09-27).
Ruususta näkee pienen harjoittelun jälkeen koko tuulitilanteen varsin kätevästi. Lentokenttien tuulitietojen ilmansuunnat ovat magneettiseen pohjoiseen nähden; AWS-metareissa muiden sääasemien mittaukset tosipohjoiseen nähden.
Sähköstä säästetään ———————-
Kerholle on kertynyt kerhojen sulautumisen myötä monta kiinteistöä, joilla on kullakin oma sähköliittymänsä. Mökkien, koneiden ja hallien lämmitykseen menee yllättävän vuositasolla yllättävän paljon rahaa, josta osan käyttäisimme mieluummin esimerkiksi uusien lentokoneiden ostamiseen. Hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin sekä kulutuksen pienentämiseksi että kulujen tehokkaammaksi perimiseksi käyttäjiltä (koneita hallissa lämmittävät vuokralaiset, lentokenttäyhdistys, ym).
Varsinaisen kulutetun sähkön lisäksi ryhdytään perimään myös vuotuista perusmaksua ja pientä marginaalia, joilla voidaan kattaa sähköliittymien perusmaksut ja sähköjärjestelmän parannustyöt. Kulutettu sähkö pyritään mittaamaan käyttäjäkohtaisesti, jotta laskutus saadaan tehtyä reilulla tavalla. Laskutus kohdistetaan merkittävään käyttöön (tilojen, lentokoneiden ja matkailuvaunujen ym. lämmitys, jäähdytys ja muut jatkuvat kuormat). Sähkötyökalujen käyttö ja satunnainen pienten akkujen latailu ei ole merkittävä kuluerä.
Luokkatilaan on tiistaina 5.1. asennettu ilmalämpöpumppu. Pumppua voi etäohjata sovelluksella, joten luokassa voidaan talvella pitää hieman pienempää lämpötilaa ja lämmittää se kokouspäivinä mukavaksi. Huoltohallin samantyyppinen ILP asennettiin jo syksyllä. Suoran sähkölämmityksen vaihto lämpöpumppuihin säästänee itsensä takaisin parissa talvessa.
Jos luokan lämpöpumppu hurisee ja puhaltaa häiritsevästi, sen voi kytkeä kaukosäätimen POWERFUL/QUIET-napista QUIET-tilaan. Muistathan vaihtaa sen takaisin edelliseen tilaan lähtiessäsi.
Cumulus- ja HEIK-kämppiin, hinun koppiin ja EFNU-torniin on hankittu kuivanapitosäätimet, jotka määrätyn peruslämmön sijaan seuraavat kosteutta ja lämmittävät tilaa niin, ettei kosteus kasva asetettua suuremmaksi. Tämä on erityisen edullista kovalla pakkasella – kun termostaattiohjattu lämmitin esimerkiksi +8C asetuksella olisi normaalisti koko ajan päällä, voi kosteusohjattu lämmitys lämmittää vain hieman ja tilan lämpö laskea vaikka pakkaselle.
Hallituksen puolesta,
– Hessu

Lahjakorttitilaus

Aloita maksamalla Cumuluksen tillille FI7710145000175555 haluamasi lahjakortin hinta. Liitä kuvakaappaus kuitista tänne

Lataa kuitti maksusta tänne