Search
Cumulus ry/rf hallitus tiedottaa 5.8.2022
* Kaksi konevauriota samana päivänä * Yleisön toiveesta hinauslippujen arvon saa siirrettyä ensi kaudelle
Konevaurioita ——————————
Perjantaina 27.7. sattui kaksi toisiinsa liittymätöntä konevauriota.
C9 DG1000T laskuteline lopsahti sisään laskussa kiitotielle 04 ja kone piirsi valkoisen viivan asvalttiin. Kone vaatii lasikuitutöiden lisäksi päätelineen ehjäystä, mahdollisesti tehtaalla. Tutkimukset on aloitettu jo lauantaina. Laskun jälkeen laskutelineen kahva oli asennossa “teline ulkona”.
Hinun laskuteline puolestaan kolahti laskussa niin, että vasen teline vääntyi hieman taaksepäin. Teline on kiinni siipisalossa, joka kiertyi ainakin hetkellisesti niin että siipisalon päällä oleva vaneri halkesi siiven pituussuunnassa. Korjauksen aluksi siipi sekä moottori pitää purkaa irti koneesta, ja vanereita poistaa siivestä niin että siipisalko saadaan näkyviin ja tutkittavaksi. Korjausten jälkeen edessä on vielä pinnoitus- ja maalaustöitä. Hinu ei lennä enää tällä kaudella.
Korvaavaa hinauskapasiteettia etsitään vuokralle, ja asiassa on edetty sikäli hyvin että tällä hetkellä purjelentotoiminta näyttää jatkuvan suhteellisen normaalisti kauden loppuun asti. Tiedotamme asiasta tarkemmin kunhan sopimus on tehtynä. Jo sunnuntaina oli korvaava hinauskone rivissä. Päivittäistä tietoa hinauksista saa kerhon Whatsapp-ryhmistä.
Sanomattakin on selvää, että vauriot ovat kerholle vakuutuksista huolimatta taloudellisesti vaikeita. Tänä kesänä on muutenkin lennetty aika vähän pariin edelliseen kesään verrattuna, lähinnä myöhäisen kauden aloituksen sekä kehnojen säiden vuoksi. Samaan aikaan kustannukset ovat nousseet mm. polttoaineen sekä sähkön hinnan noustessa, ja viime talven huoltotoimet sekä kerhotilan remontti söivät kassaa tavallista enemmän.
Lentäkää loppukausi ahkerasti!
Hinauslippujen käyttö päättyy, mutta keräyspaperi vähenee ———————————————————–
Toukokuussa tiedotettiin, että “Aiemmin hankitut hinausliput käyvät vielä tänä vuonna, ja ensi vuonna niitä ei enää lunasteta”. Tänä kesänä on kuitenkin lennetty sen verran vähän, että viimekesäisiä ja talvella ostettuja lippuja on käyttämättä jonkin verran ja niiden muuttuminen keräyspaperiksi varmasti harmittaisi. Osa lentäjistä on myös ostanut niitä etukäteen hieman varastoon, olettaen (aivan oikein) että niiden hinta nousee. Onhan niitä minullakin muutama.
Etukäteen ostaminen ja myöhemmin lentäminen on ollut kerhon taloudelle hieman hankalaa, koska takavuosina myytyjen lippujen hinta ei vastaa hinauksista kerholle muodostuvia, tyypillisesti vuosittain nousevia kustannuksia.
Jäsenten toiveesta hallitus päätti kokouksessaan 30.7. mahdollistaa aiemmin ostettujen lippujen arvon siirron myöhemmille kausille. Aiemmin ostetut liput palautetaan kerholle, ja niiden alkuperäinen myyntihinta (tyypillisesti 35 tai 55€/kpl) siirretään lentäjän ennakkomaksutilille, jota ylläpidetään lentolaskut-palvelussa. Palautettavien lippujen myyntipäivä tarkistetaan sarjanumeron perusteella kirjanpidosta. Ennakkomaksutililtä vähennetään arvoa lentolaskutuksen yhteydessä, ja kun ennakkomaksutili menee nollille, loppusumma laskutetaan normaaliin tapaan seuraavassa lentolaskussa. Samaa mekanismia käytetään työnantajan myöntämän sähköisen liikuntaedun kanssa (ePassi, Edenred, ym).
Liput on palautettava viimeistään 18.12.2022 – tämän jälkeen niitä ei enää lunasteta. Ilmoitan erikseen palautuspäivistä ja -ajoista, jolloin olen toimistolla käsittelemässä palautuksia kerralla sarjatyönä. Muutoin palautusaikaa olisi ollut vuoden loppuun asti, mutta en pystyne päivystämään jouluna.
Tällä menettelyllä nämä käyttämättömät tuoreet liput eivät mene hukkaan. Toisaalta, koska ennakkomaksutililtä veloitetaan kulloinkin voimassa olevat euromääräiset maksut, kerho pystyy veloittamaan lennot todellisten kulujen mukaan.
Lippuja ei voida varsinaisesti ostaa takaisin rahalla, sillä se rasittaisi kerhon kassaa tässä valmiiksi vaikeassa tilanteessa. Osa lipuista on myös ostettu työnantajien liikuntaetu- ja virikeseteleillä, joiden käyttöehdot (sekä verottaja) kieltävät niiden muuttamisen rahaksi tai siirtämisen toiselle henkilölle.
Lippujen kirjauksissa on sattunut jonkin verran erilaisia virheitä, joka on aiheuttanut lisätyötä laskutukseen. Jotta lippujen pyörittäminen lentotoiminnassa saadaan loppumaan, ja päästään siirtymään yhteen laskutusmenettelyyn, vanhoilla lipuilla ei 5.8.2022 alkaen voi maksaa suoraan hinauksia, vaan ne palautetaan edellä kuvatulla menettelyllä kerholle 18.12.2022 mennessä ja niiden arvo hyvitetään seuraavissa laskutuksissa.
Hallituksen puolesta,
– Hessu

Lahjakorttitilaus

Aloita maksamalla Cumuluksen tillille FI7710145000175555 haluamasi lahjakortin hinta. Liitä kuvakaappaus kuitista tänne

Lataa kuitti maksusta tänne