Nummelassa toimivat purjelentokerhot ovat jo vuosien ajan käyneet keskusteluja toiminnan tehostamisesta kerhoja yhdistämällä. Viime vuonna kaksi aktiivisesti purjelentoon keskittyvää kerhoa Flygklubben Cumulus rf (15.10 lähtien Cumulus rf/ry) ja Helsingin Ilmailukerho ry yhdistivät toimintansa.

Nummelan lentokenttä on viimeisten vuosien aikana ollut voimakkaan kehitystyön kohteena. Lentokenttä sai uuden asfaltin, sääaseman ja uusia halleja, myös uusia ilmailualan yrityksiä tulee lentokenttäalueelle. Kehitystyön eteenpäin viemiseksi on perustettu Nummelan Lentokenttäyhdistys ry, jolle on siirretty Nummelan Lentokeskus ry:ltä kentänpitovastuu. Näillä järjestelyillä NLK:n tehtäviksi jäi purjelentokoulutus, purjelentokoneiden hinaustoiminta ja purjelentoon liittyvien hallien ja rakennusten ylläpito.

Syyskuussa 2019 aloitettiin toimenpiteet Nummelassa purjelentoon liittyvien Nummelan Lentokeskuksen ja Cumuluksen aktiviteettien siirtämiseksi yhden yhdistyksen hallinnoitaviksi. 

Tämä yhdistetty kerho on nyt Cumulus rf/ry. Cumulus on kaksikielinen kerho, jonka kotipaikkana on Vihti. Cumulus ylläpitää nyt kaiken purjelentotoimintaan liittyvän toiminnan Nummelassa, koulutustoiminnan, kerhotoiminnan sekä hinaustoiminnan.

Yhdistymisen keskeinen tavoite on turvata ja kehittää purjelentotoimintaa Nummelassa. Katsomme tulevaisuutta valoisin mielin ja hiljaisin siivin.

Tervetuloa kokeilemaan liikkumista kolmannessa ulottuvuudessa

Cumulus rf/ry